Achter de schermen bij een studentondernemer

Op facebook delen we natuurlijk altijd alle mooie successen, maar het leven van een studentondernemer is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms gaat er namelijk ook wel een iets mis achter de schermen. In deze blog vertel je de top 3 dingen die wel eens misgaan achter de schermen.

Plannen, plannen en nog een plannen

Zoals je weet ben ik student Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool. Ik vind het een super leuke studie en alles wat ik leer kan ik direct in de praktijk brengen. Echter, ook bij ons zijn er wel eens roosterwijzigingen die roet in het eten kunnen gooien. Heb je net een afspraak ingepland met een klant besluit school een les in te plannen in dat uur. Helaas kan je daar niks aan veranderen en gelukkig heb ik fijne klanten die begrip hebben voor mijn studie.

Materialen vergeten

Mijn moeder zei vroeger altijd dat ik in de avond mijn spullen moest klaarleggen voor de volgende dag. Ik vond dat altijd onzin, maar liep er vaak tegenaan dat ik toch nog wat vergeten was als ik al weg was. Ongeveer 10 jaar later maak ik nog altijd dezelfde fout. Soms ben ik chaotisch en vergeet ik in alle drukte mijn oplader of agenda. Niet erg handig en ik weet zeker dat als ze dit leest zegt “Ik zei het toch!”

Mevrouw van der Veen of Anouk?

Gezelligheid en persoonlijkheid zijn twee kernwaarden voor mij. Als ik met klanten ben vind ik het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn en dat we het gezellig hebben. We noemen elkaar gewoon bij de voornaam en kletsen over van alles. Voor de Hanzehogeschool doe ik hier en daar wel eens wat kleine klusjes en dan mag ik de docenten gewoon bij naam noemen. Echter, vaak heb ik ook les van deze mensen en dan moet ik ze bij hun achternaam noemen. Dit gaat wel eens mis, maar gelukkig kunnen ze er om lachen!

© Buro Social 2023
Ontwikkeling: Convident