Trendship 2018

Trendship 2018

Een evenement vol innovatie en inspiratie. Een dag waarin je niet om de toekomst heen kan en waar je oog in oog staat met gevestigde namen. Of je nu student of ondernemer of werknemer bent, je bent welkom bij Trendship en dit mijn verhaal over Trendship 2018 

Met mijn haar in een knot liep ik naar binnen bij de Martiniplaza in Groningen. Er werd me verteld dat ik onder de categorie talenten viel. Ondanks dat alle studenten deze naam kregen, voelde dit toch als een compliment. Studenten zijn de talenten van de toekomst.

Een groene loper verwelkomde mij in de talentenhal. Ik was iets later. Tijdens het optreden van Kraantje Pappie, die net de eerste zinnen van zijn nummer ‘Lil Cranie’ zong, kwam ik binnen. Een heerlijke binnenkomer!

Sprekers

De eerste spreker was Tim van der Wiel. Hij vertelde over de campagnes die hij met zijn bedrijf ‘GoSpooky’ allemaal had gedaan, wat zijn inspiratie is en wat hij van de toekomst verwacht. Een van de dingen die hij verwacht is dat onze telefoons verleden tijd worden en dat we een soort robot in huis krijgen. Een robot die we dingen kunnen vragen om op te zoeken of te doen. Dat wij dus eigenlijk de moeders zijn van de toekomst. Ik moet toegeven dat ik hoop dat ik later niet zo onhandig ben als mijn moeder met haar telefoon. Wanneer ze haar telefoon pakt, scrolt ze met haar wijsvinger over het scherm en als ze iets wil lezen houdt ze haar telefoon op een afstandje en leest ze over haar bril heen hardop voor.

Hierna kwam Omar Kbiri op het podium. De bedenker van de Veed Awards en eigenaar van het bedrijf Maak. Hij vertelde over zijn bedrijf, maar ook een inspirerend verhaal over hoe hij zo ver is gekomen. Hieronder een klein stuk van zijn verhaal.

Ik hoorde over Big Improvenment Day in de Rai en wilde daar graag heen. Ik had geen geld voor een ticket en bedacht als journalist vast en zeker binnen te komen. Het lukte tot mijn verbazing en daar zat ik dan met mijn notitieboekje. Richard Branson kwam het podium op. Zijn verhaal fascineerde mij en na zijn presentatie mochten er vragen gesteld worden. Hiervoor had Richard net verteld dat hij na deze presentatie naar DC ging voor de inauguratie van Obama. Ik bedacht mij niet en vroeg “Is there any space on the plane to DC for two broke students?”

en zo kwam hij bij de enige echte Richard Branson in het vliegtuig naar DC en zette hij zijn eerste stappen in de PR wereld.

Als laatste sprak de bedenker van de Swapfiets Steven Uitentuis Hij sprak over hoe het idee tot stand is gekomen en hoe hij met een groepje jongens met een studentenbudget zon succes heeft neer kunnen zetten. Hij startte een video die liet zien hoe de Swapfiets zich ontwikkeld had. De video sprak en bevestigde mijn motto. ‘Dromen, Denken, Durven en Doen.

De toekomst is in zicht

Na de presentaties werd de Playground geopend. In de groene hal kon je niet onder de toekomst uit. Robots die aanraking voelen, auto’s die volledig elektrisch rijden op stroom of zonne-energie en de beleving van VR (Virtual Reality). Met name de beleving van VR was erg grappig. Er was een stoel waar je op kon plaatsnemen en dan zou je het gevoel moeten krijgen dat je echt aan het schommelen was. Ik kon het niet geloven en nam plaats. Met mijn hoogtevrees schrok ik me dood toen ik het gevoel had dat ik zo hoog door een kerk heen schommelde. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van alle innovaties die er op dit moment gaande zijn, maar toch is de boodschap van Trendship voor mij overgekomen.

 

Durf dromen waar te maken en maak gebruik van de kansen die de toekomst biedt.

 

 

© Buro Social 2023
Ontwikkeling: Convident