4 redenen waarom jij content marketing in wil zetten!

Veel bedrijven kiezen nog steeds voor de traditionele marketing en hebben de mogelijkheden van content marketing nog niet verkent. In dit artikel geef ik je 4 redenen om wel content marketing in te gaan zetten!

Content is duurzaam

Traditionele campagnes, Facebookadvertenties en Google Ads campagnes zijn veel voorkomende investeringen in de marketing. Het kost echter veel tijd om het goed in te richten, het vereist onderhoudt en vaak heb je een extern bureau nodig om het uit te voeren. Bovendien zijn de resultaten tijdelijk.

Content is daarentegen duurzamer. Een goede landingspagina, een informatieve blog of een duidelijke omschrijving van jouw product kan jaren worden gebruikt en zal haar aantrekkingskracht een aantal jaren behouden. Natuurlijk zul je wel regelmatig met nieuwe content moeten komen, maar in de meeste gevallen is content betere investering.

Doelgroep bereiken

Heb je wel eens een grote investering gedaan in bijvoorbeeld een reclame op de radio? Je hebt een enorm bereik, maar is iedereen die luistert naar die radiozender een potentiële klant voor jou? Dat is de grote vraag.

Goede content komt naar voren wanneer een potentiële klant een zoekopdracht uitvoert dat aansluit bij jouw tekst. Je hebt dus minder ‘waste’ en de kans op een aankoop is groter.

Google is je grootste vriend

Google is een belangrijke stop in de customer journey van jouw klant. Vaak zal een potentiële klant op het internet zoeken naar informatie over producten of diensten. In de meeste gevallen kiezen mensen voor het eerste zoekresultaat. Je wilt dus bovenaan in de zoekresultaten komen te staan en dat vereist nogal wat werk. De content op jouw website moet aansluiten bij de informatie die de klant zoekt en moet SEO technisch goed in elkaar zitten. Als je jouw content SEO technisch goed op orde hebt, zullen de organische, ook wel gratis, bezoekers sneller op jouw website komen en een aankoop doen.

Content marketing is veel leuker

Persoonlijk vind ik content marketing natuurlijk veel leuker dan de traditionele marketingtechnieken. Het creatieve brein moet aan het werk en gaat overuren draaien. Bovendien kent content geen grenzen en kun je er alle kanten mee op. Je kunt de gehele organisatie laten meedenken en mensen die normaal geen podium krijgen, kunnen ineens geïnterviewd worden voor een verdiepend artikel.

Ben je overtuigt en wil je content laten maken? Neem dan een kijkje naar mijn diensten als content marketeer!

© Buro Social 2023
Ontwikkeling: Convident