Waarom jij werkervaring op zou willen doen?

Eerder dit jaar heb ik stagegelopen. Ik ontdekte dat fulltime werken best een omschakeling is, kreeg de ruimte om van alles uit te proberen en te creëren en er werd vertrouwd op mijn inzet en kunnen. In deze blog wil ik je meenemen in mijn stageverhaal en deel ik mijn tips waarom het ook voor jou super handig is om nu al werkervaring op te gaan doen.

Waartoe een simpele stage wel niet toe kan leiden. Elk jaar gaan duizenden studenten opzoek naar een stageplek en dit jaar was ik een van deze studenten. Mijn eerste stagebedrijf ging failliet en ik moest snel opzoek naar een stageplaats. Een klasgenoot vertelde dat bij zijn stageplaats nog iemand gezocht werd en dat ik vast en zeker aangenomen zou worden. Ik besloot te solliciteren en yesss! Ik werd aangenomen.

Van der FLIER Groep

In februari begon de stage bij van der FLIER in Winschoten. Van der FLIER is een grondverzet bedrijf dat het altijd net even anders wil doen. Nu denk je vast een meisje in het grondverzet? Ja, ik had het zelf ook nooit gedacht, maar het is echt fantastisch! Ik heb tussen de varkens gelopen, tot mijn enkels in de modder gestaan en ik heb een echte truckersbal gegeten.

Samen met Anton, mijn klasgenoot, namen we de marketing over en maakten we er wat tofs van. We maakten vlogs, sociale media posts en ik schreef teksten voor een nieuwe website. Ik moet toegeven van het studenten leven naar 40 uur in de week werken, is geen makkelijke overgang. Het was wennen en soms ook zwaar, maar het was de leukste tijd van mijn opleiding Commerciële Economie!

Bij van der FLIER heb ik veel geleerd en daar blijf ik ze ook erg dankbaar voor. Ik heb geleerd hoe ik zelfstandig dingen op kan lossen en hoe ik mijn plannen tot werkelijkheid kan brengen. Ook heb ik geleerd dat ik niet bang moet zijn om dingen gewoon te doen! Soms lukt iets niet, maar als je iets echt wil dan lukt het. Zoals het motto van mijn begeleider luidt “Dromen, Denken, Durven en Doen.”

Wat kan een stage voor jou betekenen?

Je weet nu wat ik heb geleerd, maar wat kan een stage voor jou betekenen? Nou hier een aantal punten op een rij!

1. Opdoen van waardevolle werkervaring
Tijdens een stage doe je praktische (werk)ervaring op die je niet krijgt in de collegebanken. Ik stond onder begeleiding van Marjory, een externe marketing expert, en van haar heb ik veel mogen leren.

2. Neem een voorsprong op de arbeidsmarkt
Werkgevers zijn vaak meer geïnteresseerd in je werkervaring dan in goede cijfers. Een stage laat zien dat je in staat bent om bepaald werk te doen en daarom wordt een stage door bedrijven zeer gewaardeerd. Het onderscheidt jou van anderen met een bachelor- of masterdiploma die deze ervaring niet hebben.

3. Netwerkmogelijkheid
Tijdens een stage of andere werkervaringsplek ontmoet je mensen in jouw werkveld. Wie weet kan iemand binnen dit stage-netwerk je aan een baan helpen. Dit is een heel groot voordeel en ik spreek uit ervaring.

Na mijn stageperiode heeft van der FLIER mij gevraagd om te blijven werken voor ze als zzp’er. Natuurlijk heb ik deze kans gegrepen en nu ben ik 1 dag in de week te vinden op het kantoor van van der FLIER. Naast mijn werk bij van der FLIER zijn er ook veel bedrijven die mij herkennen uit de vlogs. Heel grappig! Ik liep laatst in de praxis en werd aangesproken door een medewerker. Hij herkende mij uit de vlogs en wilde op de foto zodat hij zijn vrienden kon laten zien dat ik in de praxis was. Natuurlijk ben ik geen populaire vlogger, maar het is hilarisch als je herkend wordt tijdens het ophalen van een nieuw doucheputje.

Vlogs

Dus ga jij op stage dit jaar? NO WORRIES! Het gaat de leukste tijd worden van je opleiding. Ohjaa en bekijk hier een van onze vlogs!

Vlog 3 varkentjes wassen

© Buro Social 2023
Ontwikkeling: Convident