Even opnieuw voorstellen

Het is nu bijna 2 jaar geleden dat ik mijn eigen onderneming startte. In deze jaren is er veel veranderd. Tijd om mijzelf opnieuw voor te stellen!

Mijn naam is Anouk van der Veen. Ik was vroeger geen makkelijke leerling. Ik was druk, hield niet van veel structuur en was graag creatief bezig. Mijn docenten konden gelukkig altijd goed met me en konden er om lachen. Ik zei altijd tegen hun “Later als ik groot ben dan pas hoef ik na te gaan denken wat ik precies wil.” Ik wilde namelijk eerst prinses worden, maar dat is best lastig. Daarna wilde ik natuurkunde gaan studeren, maar zonder een talent voor wiskunde en scheikunde is ook dat erg lastig.

Ik kwam in aanraking met sales doordat mijn vader als accountmanager aan het werk ging. Ik kon uren luisteren naar wat hij allemaal meemaakte en werd geïnspireerd. Ondanks dat was ik nog wel onzeker over deze keuze, want is sales wat voor mij? Ik vroeg mijn favoriete docent op de middelbare school en hij zei direct “100% dat jij een fantastische salesvrouw wordt.” Dat moest het worden.

Van leerling naar student

Ik begon met het studeren aan de Hanzehogeschool toen ik 16 jaar was. Ik was de jongste, maar ik was niet uit het veld te slaan. Ik leerde Desiree Boerema kennen. Zij heeft een eigen bedrijf en vertelde dat je van je passie je werk kan maken. Ik ging denken wat ik zou willen doen als ik mijn eigen bedrijf zou starten. Tegelijkertijd had ik een opdracht gekregen om een magazine te maken over mijzelf. Een leuke opdracht die goed in de smaak viel bij bedrijven. Vastberaden besloot ik dat ik daar werk van ging maken. Vandaar ook de naam ‘Make A Zine’ dat betekend ‘maak een magazine’.

Diensten in ontwikkeling

Ik heb wat magazines gemaakt, maar het liep niet echt lekker. Ik bedacht de dienst uit elkaar te trekken. Teksten, vormgeving, fotografie en contentcreatie. Toen begon de boel te lopen. Ik schrijf nu teksten voor kranten, webshops, bedrijven en magazines. Bovendien help ik verschillende ondernemingen met hun contentcreatie en elke klus zie ik weer als een leuke uitdaging.

Met de ervaringen die ik heb opgedaan op school en in het werkveld kwam ik met de nieuwe dienst ‘Marketing & Communicatie partner’. Met deze dienst help ik andere bedrijven op het gebied van online en offline marketing. Tof om jezelf te zien lopen tussen alle grote bedrijven en ook van hun weer dingen te leren.

Persoonlijke ontwikkeling

In de twee jaar heb ik mijzelf ontwikkeld en ben ik er ook achter gekomen waar ik en mijn bedrijf voor staan. Alles draait bij mij om persoonlijke communicatie. Ik vind het belangrijk om klaar te staan voor mijn klanten en daarom mogen zij mij altijd mailen, bellen of appen. Bovendien vind ik het fantastisch om een kijkje te nemen in de keukens van andere ondernemers en daarom kom ook regelmatig langs bij mijn klanten om even bij te kletsen. Zo ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en zorg ik voor een goede band met het bedrijf en de mensen erachter

Zelf ben ik ook erg gegroeid. Ik mag dan wel een van de puppies in het vak zijn, maar ik weet wie ik ben, wat ik waard ben en waar ik voor sta. Persoonlijk vind ik dat een prachtige ontwikkeling.

© Buro Social 2023
Ontwikkeling: Convident